ৰন্ধনশালা- চাৰিটা সহজ আৰু জনপ্ৰিয় ৰন্ধন প্ৰণালী ৷

 

মিনাক্ষি মহন্ত

 

১. চিকেন কুৰ্মা

উপাদানঃ
– চিকেন: ৫০০ গ্ৰাম
– পিয়াঁজ: ২ টা (কটা)
– টমেটো: ২ টা (কটা)
– দৈ: ১/২ কাপ
– আদা-ৰসুনৰ পেষ্ট: ১ চামুচ
– ধনিয়া গুড়ি: ১ চামুচ
– জিৰা গুড়ি: ১/২ চামুচ
– হলুদ গুড়ি: ১/২ চামুচ
– লংকা গুড়ি: ১/২ চামুচ (ইচ্ছামতে)
– তেল: ২ চামুচ
– নিমখ: স্বাদমতে

প্ৰণালীঃ
১. এটা পাত্ৰত তেল গৰম কৰক। পিয়াঁজ যোগ কৰি সোণালী ৰং হোৱালৈকে ভাজক।
২. আদা-ৰসুনৰ পেষ্ট যোগ কৰি কেইমিনিটমান ভাজক।
৩. টমেটো যোগ কৰি নিমজ হোৱালৈকে ৰান্ধক।
৪. ধনিয়া গুড়ি, জিৰা গুড়ি, হলুদ গুড়ি, লংকা গুড়ি যোগ কৰি ভালকৈ মিহলাই লওক।
৫. চিকেন যোগ কৰি ৫ মিনিটমান ভাজক।
৬. দৈ যোগ কৰি ভালকৈ মিহলাই লওক।
৭. অলপ পানী যোগ কৰি ঢাকনি দি মধ্যম জুইত ১৫-২০ মিনিট ৰান্ধক।
৮. নিমখ যোগ কৰি চিকেন কুৰ্মা গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰক।

 

২. ভেজিটেবল পুলাও

উপাদানঃ

– চাউল: ২ কাপ
– মিশ্ৰিত শাক-পাচলি (গাজৰ, বুটমাহ, মটৰ, ফুলকবি ইত্যাদি): ২ কাপ
– পিয়াঁজ: ১ টা (কটা)
– আদা-ৰসুনৰ পেষ্ট: ১ চামুচ
– তেজপাত: ২ খিলা
– দালচিনি: ১ টুকুৰা
– এলাচ: ২ টা
– জিৰা: ১/২ চামুচ
– তেল: ২ চামুচ
– নিমখ: স্বাদমতে

প্ৰণালী:
১. চাউল ধুই পৰিষ্কাৰ কৰি থ’ব।
২. এটা পাত্ৰত তেল গৰম কৰক। তেজপাত, দালচিনি, এলাচি, জিৰা যোগ কৰি ভাজক।
৩. পিয়াঁজ যোগ কৰি সোণালী ৰং হোৱালৈকে ভাজক।
৪. আদা-ৰসুনৰ পেষ্ট যোগ কৰি কেইমিনিটমান ভাজক।
৫. শাক-পাচলি যোগ কৰি ২-৩ মিনিট ভাজক।
৬. চাউল যোগ কৰি ভালকৈ মিহলাই লওক।
৭. ৪ কাপ পানী আৰু নিমখ যোগ কৰি ঢাকনি দি মধ্যম জুইত ৰান্ধক।
৮. চাউল সিজিলে জুই বন্ধ কৰি ৫ মিনিট ঢাকি ৰাখক। গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰক।

 

৩. পনীৰ টিক্কা

উপাদানঃ
– পনীৰ: ২০০ গ্ৰাম
– দৈ: ১/২ কাপ
– কেপচিকাম: ১ চামুচ
– ধনিয়া গুড়ি: ১ চামুচ
– জিৰা গুড়ি: ১/২ চামুচ
– আদা-ৰসুনৰ পেষ্ট: ১ চামুচ
– নিমখ: স্বাদমতে
– তেল: ১ চামুচ

প্ৰণালীঃ
১. পনীৰক টুকুৰা টুকুৰকৈ কাটি লওক।
২. এটা বাটিত দৈ, কেপচিকাম, ধনিয়া গুড়ি, জিৰা গুড়ি, আদা-ৰসুনৰ পেষ্ট, নিমখ মিহলাই লওক।
৩. পনীৰৰ টুকুৰাবোৰ এই মিশ্ৰণত ভালকৈ মিহলাই লওক আৰু ৩০ মিনিট মেৰিনেট কৰক।
৪. এটা নন-ষ্টিক পেনত তেল গৰম কৰক। মেৰিনেট কৰা পনীৰৰ টুকুৰাবোৰ ভাজক।
৫. দুয়োফালে সোণালী ৰং হোৱালৈকে ভাজক। গৰমে গৰমে পৰিবেশন কৰক।

৪. চকলেট কেক

উপাদানঃ
– ময়দা: ১ ১/২ কাপ
– চেনি: ১ কাপ
– কোকো পাউডাৰ: ১/২ কাপ
– বেকিং পাউডাৰ: ১ চামুচ
– বেকিং ছ’ডা: ১/২ চামুচ
– নিমখ: ১/৪ চামুচ
– ডিম: ২ টা
– ভেনিলা এছেন্স: ১ চামুচ
– তেল: ১/২ কাপ
– গৰুৰ গাখীৰ: ১ কাপ

প্ৰণালীঃ
১. এটা বাটিত ময়দা, চেনি, কোকো পাউডাৰ, বেকিং পাউডাৰ, বেকিং ছ’ডা, নিমখ মিহলাই লওক।
২. আন এটা বাটিত ডিম, ভেনিলা এছেন্স, তেল, গাখীৰ মিহলাই লওক।
৩. শুকান উপাদানবোৰ তৰল উপাদানৰ লগত মিহলাই লওক। মিশ্ৰণটো মসৃণ হোৱালৈকে মিহলাই লওক।
৪. এটা কেক পেনত তেল লগাই ময়দা ছটিয়াই লওক। মিশ্ৰণটো পেনত ঢালি দিয়ক।
৫. ১৮০ ডিগ্ৰী চেলছিয়াছত প্ৰিহিট কৰা অ’ভেনত ৩০-৩৫ মিনিট বেক কৰক।
৬. কেক সিজিলে অ’ভেনৰ পৰা উলিয়াই ঠাণ্ডা হ’বলৈ দিয়ক। চকলেট কেক টুকুৰা টুকুৰকৈ কাটি পৰিবেশন কৰক।

এই ৰন্ধন প্ৰণালীবোৰ সহজ আৰু সুস্বাদু। আশাকৰোঁ আপোনালোকে এবাৰ ট্ৰাই কৰি চাব ৷

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *