পৰিচালনাঃ
ৰূপালীনন্দন
লেপটপৰ যত্ন
অলপ সাৱধান হৈ লেপটপটোৰ সঠিক যত্ন ল’লে বহু সমস্যাৰ পৰা হাত সাৰিব পৰা যায় আৰু লেপটপটোও বহুদিনলৈ টিকি থাকে ৷ আজিৰ তথ্য প্ৰযুক্তিৰ যুগত গুৰুত্বপূৰ্ণ ফাইল, নথিপত্ৰ, ছবি, প্ৰিয় চিনেমাসমূহ একেলগে সুৰক্ষিত কৰি ৰখাৰ বাবে বহু লোকৰ প্ৰথম পছন্দ হৈছে লেপটপ। গতিকে হঠাতে নিজৰ লেপটপটো কাম নকৰা হৈ গ’লে অসুবিধাৰ অন্ত নাথাকে। কিন্তু অলপ সাৱধান হৈ লেপটপটোৰ সঠিক যত্ন ল’লে লেপটপটো বহুদিনলৈ টিকি থকাৰ বাবে বহু সমস্যাৰ পৰা হাত সাৰিব পৰা যায়।
কি কৰিব লাগে
লেপটপৰ অন্যতম প্ৰধান শত্ৰু হ’ল ধূলি। লেপটপত অতিৰিক্ত ধূলি জমা হ’লে লেপটপটো সহজে গৰম হৈ যায়। ইয়াৰ বাহিৰেও যদি লেপটপত মলি জমা হয় তেন্তে আন সমস্যাৰ সৃষ্টি হ’ব পাৰে। গতিকে লেপটপটো যিমান পাৰি পৰিষ্কাৰ কৰি ৰাখক। কিন্তু লেপটপ চাফা কৰাৰ সময়ত সাৱধান হোৱাটো প্ৰয়োজন। যদি ঘঁহি চাফা কৰিব বিচাৰে, তেন্তে কিন্তু ইয়াৰ বিপৰীত হ’ব। লেপটপটো পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ প্ৰথমে পাৱাৰ অফ কৰক। লেপটপৰ পৰা ধূলিবোৰ পৰিষ্কাৰ কোমল কপাহী কাপোৰেৰে মচি দিব। কিবৰ্ড পৰিষ্কাৰ কৰিবলৈ আপুনি এটা কিবৰ্ড পৰিষ্কাৰ কৰা ব্ৰাছ ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। সংকুচিত বায়ুৰ কেন অব্থাৎ ভেকুৱাম ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। যদি কি বৰ্ডখন বেছি লেতেৰা হয়, তেন্তে বগা ভিনেগাৰত ডুবাই থোৱা মাইক্ৰ’ফাইবাৰ কাপোৰেৰে লাহে লাহে মচি দিব। নতুন লেপটপ কিনিলে কিবৰ্ড প্ৰটেক্টৰ লওক। যদি লেপটপটো স্পৰ্শ সংবেদনশীল হয়, তেন্তে স্ক্ৰীণ প্ৰটেক্টৰ ব্যৱহাৰ কৰক। লেপটপটো কেতিয়াও পানী বা গ্লাছ ক্লিনাৰেৰে মচিব নালাগে।
লেপটপটো অতি সোনকালে গৰম হৈ যায়। গতিকে লেপটপৰ এয়াৰ ভেণ্ট পৰিষ্কাৰ হোৱাটো নিশ্চিত কৰক। মাজে মাজে কোমল ব্ৰাছেৰে ভেণ্টবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰক। অতি গৰম ঠাই, হিটাৰ বা পাকঘৰৰ ওচৰত লেপটপটো নাৰাখিলে ভাল। বন্ধ গাড়ীৰ উষ্ণতাও বেছি। গতিকে লেপটপটো গাড়ীত বেছি সময় নাৰাখিব। লেপটপটো বিচনাত বা আঠুৱাৰ তলত ব্যৱহাৰ নকৰাই ভাল। বহু লেপটপৰ তলত এয়াৰ ভেণ্ট থাকে। বিচনাত লেপটপ ব্যৱহাৰ কৰিলে তাপ ওলাই নাযায় আৰু লেপটপটোৰ ক্ষতি হয়। লেপটপটো টেবুল বা অনুৰূপ ঠাইত ব্যৱহাৰ কৰি চাওক।
লেপটপত কাম কৰাৰ সময়ত চাহ, কফি বা শীতল পানীয়ৰ ক্ষেত্ৰত সাৱধান হওক। এটা লেপটপত বহুতো সৰু সৰু অংশ থাকে। ভুলবশতঃ লেপটপত তৰল পদাৰ্থ ছিটিকি পৰিলে এই অংশবোৰৰ ক্ষতি হ’ব পাৰে। শ্বৰ্ট চাৰ্কিট হোৱাটোও অসম্ভৱ নহয়। একেদৰে খোৱাৰ সময়ত লেপটপত কাম কৰা উচিত নহয়। প্ৰথম কথা, কিবৰ্ডত খাদ্য লাগি থাকিলে কিবৰ্ডখন সহজেই লেতেৰা হ’ব পাৰে। পৰিষ্কাৰ শুকান হাতেৰে চাট পেড ব্যৱহাৰ কৰক। তিতা হাতেৰে টাচ পেডে সঠিকভাৱে কাম নকৰিবও পাৰে।
লেপটপটো এটা ঠাইৰ পৰা আন এটা ঠাইলৈ লৈ যোৱাৰ সময়ত ডিছপ্লে ধৰিব নালাগে। লেপটপৰ তলৰ অংশটোত ধৰি লৰচৰ কৰক। কাৰণ লেপটপটোৰ তলৰ অংশৰ ওজন বেছি। গতিকে ডিছপ্লেটো সকলো সময়তে লৰচৰ কৰিলে লেপটপৰ জইণ্টটো ঢিলা হ’ব পাৰে। লেপটপৰ ওপৰত ডাঠ কিতাপ বা গধুৰ বস্তু ৰাখিব নালাগে। ইয়াৰ ফলত ডিছপ্লে বা কিবৰ্ডৰ ক্ষতি হব পাৰে।
লেপটপৰ সৈতে কাম কৰিলে ডিছপ্লে ইউনিট বন্ধ কৰক। ইয়াৰ ফলত লেপটপটো অযথা লেতেৰা নহ’ব। বহুতে ডিছপ্লেটো অলপ থৈ ষ্টেণ্ডবাই মোডত থৈ দিয়ে। এনে অৱস্থাত কিবৰ্ডত কলম, পেঞ্চিল, হেডফোন আদি নাথাকিবলৈ সাৱধান হওক। ই মনিটৰৰ ক্ষতি কৰিব পাৰে যদি ডিছপ্লে হঠাতে বন্ধ কৰা হয়।
লেপটপ মেৰামতি কৰাৰ আগতে গুৰুত্বপূৰ্ণ তথ্য বেকআপ লোৱাটো নিশ্চিত কৰক। হঠাতে লেপটপটো বেয়া হ’লে বহুবাৰ ফৰ্মেট কৰিব লগা হয়। গতিকে সাৱধান হওক।
লেপটপ লৈ যাত্ৰা কৰাৰ সময়ত লেপটপ কভাৰ আৰু উপযুক্ত লেপটপ বেগ ব্যৱহাৰ কৰক। ই লেপটপটোক ধূলি, মলি, আঁচোৰ বা হঠাৎ জোকাৰণিৰ পৰা সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিব।
লেপটপত এন্টিভাইৰাছ চফটৱেৰ ব্যৱহাৰ কৰক। বিভিন্ন ৱেব পৃষ্ঠা খোলা, ফাইলসমূহ পেন ড্ৰাইভলৈ স্থানান্তৰ কৰা আদি বিভিন্ন কাৰণত লেপটপ ভাইৰাছৰ দ্বাৰা প্ৰভাৱিত হ’ব পাৰে। ভাইৰাছে গুৰুত্বপূৰ্ণ তথ্য চুৰি, ক্ষতিকাৰক চফটৱেৰকে ধৰি বিভিন্ন বিপদৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। অনলাইনতো বিনামূলীয়া এন্টিভাইৰাছ উপলব্ধ। কিন্তু ইনষ্টল কৰাৰ আগতে ভালদৰে জানি লওক। কেতিয়াবা এই এন্টিভাইৰাছবোৰতো ভাইৰাছ থাকে।
বছৰত এবাৰ লেপটপটো নিৰ্ভৰযোগ্য চাৰ্ভিচ চেণ্টাৰৰ পৰা চাৰ্ভিচ কৰক। ই লেপটপটো বহুদিনলৈ ভালকৈ ৰাখিব।
কাটলাৰীৰ যত্ন
চিলভাৰ হওক বা ষ্টেইনলেছ ষ্টীল, আপোনাৰ চখৰ কাটলেৰী চেটটোৰ বাবে বহুত যত্নৰ প্ৰয়োজন। কাটলেৰীবোৰ ভালদৰে চেট কৰি ৰাখিবলৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ টিপছবোৰ ইয়াত দিয়া হ’ল।
অতিথিসকলৰ কথা মনত ৰাখি এটা ধুনীয়া ডিনাৰ চেট কিনাটো ঠিকেই আছে। কিন্তু অজানিতে পাহৰি গৈছে নেকি সাধাৰণ কাটলেৰী চেটৰ কথা ? খাদ্য পৰিবেশন কৰাৰ সময়ত জিলিকি থকা ডিনাৰ চেটৰ কাষত দৈনন্দিন কাটলেৰী যেন গুৰুত্বহীন হৈ পৰে । আচলতে আমাৰ বহুতেই এই সমস্যাত পৰিছে। আমি যিমানেই ডিনাৰ চেট বা আন বাচন-বৰ্তনৰ যত্ন লওঁ, চামুচ আৰু কটাৰীৰ যত্ন একে ধৰণে লোৱা নহয়। ফলত প্ৰায়ে দেখা যায় যে কাঁটাচামুচখন চিকচিকিয়া নহয় ৷ কিন্তু কিছুমান সহজ উপায় মনত ৰাখিলে এই সমস্যা সহজেই সমাধান কৰিব পৰা যায়।
কি কৰিব লাগে
দৈনন্দিন ব্যৱহাৰৰ বাবে পৃথক কাটলেৰী চেট আৰু বিশেষ দিন বা সময়ৰ বাবে কাটলেৰী চেট ৰাখক । ষ্টেইনলেছ ষ্টীল বা চিলভাৰৰ আৱৰণযুক্ত ভাল কাটলেৰী চেট এটা ষ্টক কৰক। আপোনাৰ চখৰ চেটটো ধোওঁতে বা পৰিষ্কাৰ কৰোতে চফ্ট চাবোন আৰু কাপোৰ নিশ্চয় ব্যৱহাৰ কৰক। ডিটাৰজেন্ট পাউদাৰ বা স্ক্ৰাবাৰেৰে স্ক্ৰাব নকৰিব। কাৰণ ইয়াৰ ফলত কাটলাৰীৰ জিলিকনিত আঁচোৰ পৰে ৷
চামুচৰ বাকী অংশতকৈ ঠাৰিডালত মলি জমা লোৱাৰ সম্ভাৱনা বেছি। এনে ক্ষেত্ৰত কোমল ব্ৰাছেৰে ঠাৰিডাল ধুই পেলাওক। ষ্টীলৰ কাটলৰী ধুই কোমল কপাহী কাপোৰেৰে মচি দিব। যদি কাটলেৰী চেটত পানী থাকে তেন্তে পানীৰ দাগবোৰ ৰৈ যাব পাৰে । তদুপৰি শুকুৱাই নোযোৱাকৈ থৈ দিলে সহজেই মামৰ পৰিব পাৰে ৷
কেতিয়াবা খোৱা খাদ্য চামুচ, কাঁটাচামুচ বা কটাৰীত লাগি ধৰে । এনে অৱস্থাত এটা বাটিত গৰম পানী আৰু কেইটোপালমান তৰল চাবোন মিহলাব। এতিয়া এই পাত্ৰটোত চামুচ বা কটাৰীখন অলপ সময় তিয়াই থওক। এতিয়া পৰিষ্কাৰ পানীত স্পঞ্জেৰে ধুই পেলাওক। দাগবোৰ নোহোৱা হৈ যাব। যদি ছডিয়ামৰ দাগ লাগি ধৰে তেন্তে চামুচ বা কটাৰীখন নেমুৰ ৰস বা ভিনেগাৰেৰে ধুই মচিব লাগে। কাটলেৰী জিলিকি উঠিব।
হেনশ্বেলৰ দৈনন্দিন সংগী হ’ল কটাৰীখন। বহুতে অভিযোগ কৰে যে কেইদিনমানৰ ভিতৰতে কটাৰীখন নষ্ট হয়। কটাৰীখন ভাল অৱস্থাত ৰাখিবলৈ সঠিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। অন্যথা কটাৰীখন যিমানেই দামী নহওক কিয়, ধাৰ নষ্ট হৈ বদুৱা হৈ পৰাটোৱে স্বাভাৱিক। শাক-পাচলি বা ফল-মূল কটাৰ বাহিৰে আন কোনো কামত কটাৰী ব্যৱহাৰ নকৰিব। ব্যৱহাৰ কৰাৰ লগে লগে কটাৰীখন ধুবলৈ চেষ্টা কৰক। কটাৰীবোৰ বহু সময়লৈ অপৰিষ্কাৰ কৰি নাৰাখিব। বেছি দিন খাদ্যৰ সংস্পৰ্শত থাকিলে কটাৰীৰ অৱনতি ঘটে। ধোৱাৰ সময়ত স্ক্ৰাবাৰ ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰিৱৰ্তে কোমল স্পঞ্জেৰে স্ক্ৰাব কৰিব লাগে। চোকা ফালটো ধোওঁতে সাৱধান হওক। খাদ্যৰ কণাবোৰ প্ৰায়ে কটাৰীৰ খাঁজত লাগি থাকে। গতিকে ব্যৱহাৰৰ পিছত শক্তিশালী টেপৰ পানীৰে ধুই পেলাওক। কটাৰীৰ খাঁজ বা মিহি ডিজাইনৰ ঠাইখিনি সাৱধানে মচি দিব। কটাৰী তিতা অৱস্থাত ৰাখিব নালাগে। ই মামৰ ধৰিব পাৰে। কাটলেৰীৰ টোপোলাটোত কটাৰীৰ চোকা ফালটো তললৈ থৈ দিব। অন্যথা খৰখেদাকৈ কটাৰীখন লৈ থাকোঁতে হাতখন কাটিব পাৰে।
চিলভাৰ কাটলেৰী কেয়াৰ
চিলভাৰ চামুচ আৰু কাঁটাচামুচ টেঙা খাদ্য, ভিনেগাৰ বা টমেটো চচত বেছি সময় ৰাখিব নালাগে। খাদ্যত থকা এচিডে কাটলেৰীৰ জিলিকনি ম্লান কৰি পেলায় ।
প্ৰতিবাৰ ব্যৱহাৰৰ পিছত কুহুমীয়া পানী আৰু ঈষৎ তৰল চাবোনেৰে ধুব লাগে। বগা টুথপেষ্টেৰেও কাটলেৰী পৰিষ্কাৰ কৰিব পাৰে। চাবোনৰ উপৰিও নেমুৰ ৰস পানীৰ লগত মিহলাই ভালকৈ কোমল কাপোৰেৰে শুকুৱাব লাগে। লঘু টেলকম পাউদাৰ ছটিয়াইও ৰাখিব পাৰে ৷ ইয়াৰ ফলত আপোনাৰ কাটলেৰীবোৰ বহুদিনলৈ ভাল হৈ থাকিব ।
চিলভাৰৰ কাটলেৰী পৃথকে পৃথকে ৰাখিব। কাটলাৰীৰ টোপোলাটোত ষ্টীল আৰু চিলভাৰৰ কাটলেৰী একেলগে ৰাখিব নালাগে।
বছৰত এবাৰ যেনে তেনে পোলিছ কৰাব লাগে চিলভাৰ কাটলেৰী।
স্বস্থ্যসন্মত পাকঘৰ
পাকঘৰটো ঘৰৰ আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ ঠাই। গতিকে এই অংশটো পৰিষ্কাৰ কৰি ৰখাটো এটা সুস্থ শৰীৰৰ বাবে আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ। পাকঘৰটো ভাল অৱস্থাত ৰখাৰ কিছু উপায়ৰ বিষয়ে আতোচনা কৰো আহক-
৷
ঘৰতে ভাল জীৱন ধাৰণৰ লজিষ্টিক বনোৱাৰ কেন্দ্ৰই হ’ল ঘৰৰ হেণ্ডেল। ৰাতিপুৱাৰ ব্ৰেকফাষ্টৰ পৰা আৰম্ভ কৰি ৰাতিৰ ডিনাৰলৈকে সকলো তাৰ পৰাই আহে। দৈনিক দালি ভাত হওক বা ঘৰৰ পাৰ্টিৰ ব্যৱস্থা হওক, ই মধ্যমণি। কালিৰ হেনচেল আজিৰ মডিউলাৰ পাকঘৰ, কিন্তু “অইল চ্যাংক চ্যাংক” শব্দটো আজিও আমাৰ বৰ প্ৰিয়। তাতেই আমাৰ মংগলৰ চাবিকাঠি নিহিত হৈ আছে। আমাৰ পাকঘৰত দৈনিক ধূলি—মাকতি জমা হয়। ভালদৰে চাফা নকৰিলে লেতেৰা পাকঘৰৰ পৰা বিভিন্ন ৰোগ আৰম্ভ হয়। গতিকে, আপোনাৰ পৰিয়ালটো সুস্থ কৰি ৰাখিবলৈ ভাল যত্নৰ দৰকাৰ ৷ ইয়াত কিছুমান টিপছ দিয়া হ’ল—
* বেচিনটো বাচন ধোৱা তৰল পদাৰ্থৰে ভালদৰে ধুব লাগে। খাদ্য সিজোৱাৰ পিছত অভেন আৰু ৰন্ধা পাত্ৰৰ পৃষ্ঠভাগ ভালদৰে মচি দিব। ৰন্ধা সময়ত শুকান কাপোৰ এখন ৰাখিব লাগে। বেৰত ছিটিকি পৰা যিকোনো বস্তু তৎক্ষণাত মচি পেলাওক। ইয়াৰ ফলত পাকঘৰৰ টাইলছত তেলৰ দাগ নাথাকিব। ফ্ৰীজ বা মছলাৰ ৰেকৰ ঢাকনিখন খুলিলেও সেই শুকান কাপোৰখন ব্যৱহাৰ কৰক।
* আপোনাৰ পাকঘৰৰ সঁজুলিবোৰত তেল আৰু ধূলিৰ ডাঠ তৰপ জমা হোৱাৰ সম্ভাৱনা থাকে। গতিকে দৈনিক সেইবোৰ চাফা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰক। সময় নাপালে ফ্ৰীজ, মাইক্ৰৱেভ আৰু ব্লেণ্ডাৰ, চিংক ৰোজ, সপ্তাহত অন্ততঃ দুবাৰ বা তিনিবাৰকৈ পৰিষ্কাৰ কাপোৰ বা তৰল ডিচৱাছাৰ মিহলাই মচি পৰিষ্কাৰ কৰক।
* বছৰত কমেও দুবাৰকৈ পাকঘৰৰ চিমনি চাৰ্ভিচ কৰাব লাগে। চিমনিটো অটোক্লিন কৰিলেও সপ্তাহত এবাৰ চিমনিৰ পাইপটো খুলি ধুব লাগে। এক্সজেষ্ট ফেনৰ ব্লেডবোৰ দাৰে পৰিষ্কাৰ কৰি ডিচৱাছাৰেৰে পৰিষ্কাৰ কৰক। আকৌ, পানীত বেকিং চোডাৰে মচিলে পাকঘৰৰ টাইলছবোৰ জিলিকি উঠিব।
* পাকঘৰত বহুত কেবিনেট ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰক যাতে মছলাবোৰ মুকলি ঠাইত থৈ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে কেবিনেটৰ ভিতৰত ৰাখিব পাৰে। এই কেবিনেটবোৰো নিয়মিতভাৱে পৰিষ্কাৰ কৰক। ব্যৱহাৰৰ পিছত শুকান কাপোৰেৰে মচিব লাগে যাতে ষ্টীলৰ গেজেটত মামৰ নপৰে। দৈনন্দিন মৌলিক প্ৰয়োজনীয়তাৰ যোগান তাৰ পৰাই আহে। পৰিষ্কাৰ শৌচাগাৰে মন আৰু শৰীৰক সুস্থ কৰি ৰাখে, লগতে ঘৰৰ ভিতৰৰ অংশকো আন এক মাত্ৰা প্ৰদান কৰে। গতিকে সচেতন হওক ৷
আইনাৰ মহত্ব
জীৱনক প্ৰতিফলিত কৰা দাপোনেৰে সজাই থ’লেহে ভিতৰৰ অংশটো অনন্য হ’ব পাৰে।
দিনৰ শেষত আইনাখনেই হৈছে বহুতৰে নিজকে চোৱাৰ একমাত্ৰ মাধ্যম। প্ৰতিটো মুহূৰ্তই আমাক কেনেকৈ প্ৰভাৱিত কৰে, আমাৰ অভ্যাসবোৰ কেনেকৈ সলনি হয়, এই সকলোবোৰ বিশ্লেষণত প্ৰতিফলিত হয়। যদি ঘৰ এখনৰ অভ্যন্তৰীণ সজ্জাত আইনাক উপযুক্ত স্থান দিয়া হয়, তেন্তে ই আপোনাৰ ঘৰত আন এক মাত্ৰা যোগ কৰে।
প্ৰৱেশদ্বাৰত আইনা
প্ৰৱেশদ্বাৰত থকা আইনাখনে দৰ্শনাৰ্থীৰ বাবে এক অতিৰিক্ত আকৰ্ষণৰ বিন্দু প্ৰদান কৰে। বাহিৰলৈ ওলোৱাৰ আগতে নিজক কেনেকুৱা দেখা গৈছে সেয়া ৱাল ঘড়ীটোৰ ওচৰত ৰখা ধুনীয়া সৰু আইনাখনত এবাৰ চকু ফুৰাই চাই লব পাৰি। তাৰ চাৰিওফালে কাপোৰ বা কাঁচেৰে যদি ঢাকি দিয়া হয় তেন্তে দেখাত একেবাৰে বেলেগ হৈ পৰে। প্ৰকৃতিপ্ৰেমীয়ে নিজৰ প্ৰিয় লতাফুল ওলোমাই দিব পাৰে। ভিতৰলৈ সোমোৱাৰ আগতে এই আইনাখনক আন্তৰিক শুভেচ্ছা জনাওক।
চৰা-ঘৰ
বেৰত থকা আইনাখনে ভিতৰৰ অংশৰ সৌন্দৰ্য্য বৃদ্ধি কৰে। তিনি চতুৰ্থাংশ ফ্ৰেমৰ দাপোনৰ মাজেৰে জিলিকি থকা সূৰ্য্যৰ পোহৰে সমগ্ৰ কোঠাটোত এক আচৰিত পৰিৱেশৰ সৃষ্টি কৰে। গতিকে বেৰৰ ঠিক বিপৰীতে থকা খিৰিকীখন বাছি ল’ব লাগিব। ভিতৰি ভিতৰি ডাঙৰ যেন লাগিব ৷ কিন্তু আচবাবৰ লগত মিল ৰাখি আইনা ফ্ৰেমটো বাছি ল’ব লাগে।
শ্বাৱাৰ ৰুম
বহুতে নিজৰ শ্বাৱাৰ ৰুমত ড্ৰেছিং টেবুল মিৰ’ৰ কৰি ৰাখে। আলমাৰীৰ এফালেও দাপোন লগাব পাৰি। আইনাখনৰ ওচৰতে এখন সৰু কাঠৰ টেবুল বনাই তাতেই সকলো সজ্জাৰ সামগ্ৰী ৰাখিব পাৰে। দেশীয় শৈলীত সজাবলৈ শিকাঁথা আৰু শিলাপাতিৰে এটা ফ্ৰেম বনাব পাৰি। বহুতে হাতেৰে ৰং কৰা দাপোন ব্যৱহাৰ কৰে।
আৰু কেইটামান শব্দ…
বিভিন্ন কোঠাত দাপোন আন বহু ধৰণে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি—
পেইন্টিঙৰ সলনি আইনা: কোঠাটো কেৱল পেইন্টিং বা ফটো ফ্ৰেমেৰে সজাব লাগে কিয়? আপোনাৰ বহা কোঠাত বহা ঠাইৰ ঠিক ওপৰত ছবিৰ পৰিৱৰ্তে ৰং কৰা ফ্ৰেমযুক্ত সৰু সৰু আইনা ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। ঘৰখনক এক গ্ৰেণ্ড ফিলিং দিব। কিন্তু সাৱধান হওক যাতে অতিমাত্ৰা নহয়।
পাৰ্টিচন হিচাপে: এতিয়া বেছিভাগ ড্ৰয়িং-ডাইনিং ৰুমত দেখা যায়। এই ক্ষেত্ৰত দাপোনখনক দুয়োটা কোঠাৰ মাজত বিভাজক হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি।
খিৰিকীৰ সজ্জাত আইনা: খিৰিকীৰ কাঁচেও ভিতৰ ভাগৰ বৈচিত্ৰ্য আনিব পাৰে। পৰম্পৰাগত কাঁচ ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰিৱৰ্তে আপুনি সুন্দৰ আৰু আধুনিক ডিজাইনৰ ফ্ৰেম দাপোন ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। ঘৰলৈ আহিব নতুন আমেজ।
বিভিন্ন আকাৰ: যিকোনো ঠাইতে ডাঙৰ আইনা এখন ৰাখিলে কোঠাটোৰ প্ৰতিফলনে কোঠাটো ডাঙৰ যেন দেখাব। গতিকে কোঠাটো সৰু হ’লে আইনাৰ বিকল্পটো ৰাখক। এই আইনাখন দুৱাৰৰ কাষত, চিৰিৰ লেণ্ডিং-কৰিডৰকে ধৰি সকলোতে সহজেই ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। যিকোনো বেৰত আপুনি ত্ৰিভুজ, বৰ্গক্ষেত্ৰ, দীঘল, ঘূৰণীয়া বিভিন্ন আকৃতিৰ কেইবাটাও সৰু-ডাঙৰ দাপোনেৰে সজাব পাৰে। এনে দাপোনত শিশুৱে বৰ আনন্দ লয়।
যতন লোৱা
অভ্যন্তৰীণ অংশত দাপোন ব্যৱহাৰৰ ক্ষেত্ৰত নিয়মিতভাৱে সাৱধানতা অৱলম্বন কৰিব লাগে। কোমল কপাহী কাপোৰত ডিটাৰজেন্ট পানীৰে চাফা কৰিব পাৰি। কোঠাটোলৈ এণ্টিক স্পৰ্শ আনিবলৈ আইনা ব্যৱহাৰ কৰাৰ লগতে ফ্ৰেমকো বিশেষ গুৰুত্ব দিব লাগে। পুৰণি কালৰ ফ্ৰেম ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে।
‘Mirror mirror on the wall..’ বাক্যাংশটোৰ সৈতে আমি সকলোৱে পৰিচিত। কিন্তু কেৱল দেৱাল কিয়, আমি দাপোনৰ বিভিন্ন ব্যৱহাৰেৰে আমি ঘৰখন সজাব পাৰো; যিবোৰ ইতিমধ্যে আমি আলোচনা কৰিলোঁ। এনেদৰেই আইনাত আপোনাৰ ভিতৰৰ অংশ সজাই লওক। নিজকে ‘আইনাৰে ভৰা দিন’ উপহাৰ দিয়ক।